January 16, 2019 00:51
Свет

Жените од Саудиска Арабија нема повеќе да се разведуваат без нивно знаење

Новиот закон во Саудиска Арабија би требало да стави крај на праксата според која мажот можеше да се разведе и без знаење на сопругата.

Судовите отсега ќе мораат писмено да ги известат жените за разводот на бракот.

Related posts

Полициска рација во Стразбур како дел од потрага по напаѓачот на божиќниот панаѓур

Ivona

Во зимското невреме во Европа загинаа 12 луѓе

Igor

Почина Кофи Анан, поранешен Генерален секретар на ОН

24news