December 11, 2019 22:28
Свет

ЕУ ќе проверува како Фејсбук и Гугл ги користат податоците на корисниците

– Европската комисија започна да проверува како Фејсбук и Гугл  ги употребиваат лични податоци на граѓаните на ЕУ, кои се нивни корисници.

Портпаролот на Еврокомисијата соопшти дека прашалници биле испратени до двата интернет гиганти.

„Проверката се однесува на тоа како се собираат податоците на граѓаните, како се чуваат, како се користат и кој дел се користи за генерирање приходи од рекламирање”, велат од ЕК.

Испраќањето на прашалник може да биде првиот чекор во целокупната истрага на ЕК.

Нови вести

Американскиот Сенат одобри предлог закон за именување на Русија спонзор на тероризмот

Filip

Путин: Не престануваат обидите за ревизија на историјата

Filip

Порасна бројот на настрадани од ерупцијата на вулканот во Нов Зеланд

Filip