October 22, 2021 09:34
Скопје

Емисиите од работата на Цементарница УСЈЕ се под граничните вредности

Емисиите од работата на Цементарница УСЈЕ постојано се под граничните вредности определени со Закон. Од 2007 година, емисиите на Цементарница УСЈЕ  се мониторираат 24 часа, 365 дена во годината од страна на независен, автоматски систем за мониторинг (вкупна прашина, SO2и NOx), кои се контролирани од страна на надлежните органи. Компанијата не е во можност на каков било начин да влијае врз резултатите.

 

Производството запира доколку филтрите не работат

Технолошкиот процес оневозможува работа на погонот без работа на филтрите.

Цементарница УСЈЕ не влијае врз зголемување на присуството на PM10 честички во воздухот

Паралелното мерење на амбиенталниот воздух (PM10 честички)  во кругот на Цементарница УСЈЕ не покажува меѓузависност со состојбите со амбиенталниот воздух измерени на други мерни станици, надвор од цементарницата.

Работењето на компанијата постојано е следено од страна на Државниот инспекторат за животна средина

Кога печките на Цементарница УСЈЕ работат, тие работат 24 часа

Цементарница УСЈЕ  поради технолошки и деловни причини работи во текот на целото денонокие. Печките или работат континуирано (24 часа) или не работат.

Производството на цемент е поинтензивно лете, отколку зиме

Поради поголемата сезонска побарувачка на цемент, производството е поголемо лете, отколку зиме.

Watch Lupin III vs. Detective Conan: The Movie Episode Full

Website https://gogoanime.be: Watch Battle Spirits: Sword Eyes Gekitouden gogoanime Episode 21 death note gogoanime

Website https://animetv.cc: Watch The Story of Saiunkoku (Dub) animetv Episode 39 animetv boruto

AniWatch: Yu-Gi-Oh! VRAINS (Dub) anime episode 111 online free at https://aniwatch.pro watch anime dub

Techrum: https://www.techrum.vn/members/animefreakws.155042/#about

Reddit: https://www.reddit.com/user/gogoanimebe