September 25, 2021 05:41
Македонија

Електронското и печатеното издание на Службен весник од утре со еднаква правна важност

Од утре стапуваат во примена одредбите од Законот за објавување на законите и другите прописи и акти во Службен весник на Република Северна Македонија кои се однесуваат на електронското и на печатеното издание на ова гласило.

Во нив е пропишано дека електронското и печатеното издание на Службениот весник на РСМ ќе имаат ист текст и содржина и еднаква правна важност.

– Доколку се појави неусогласеност помеѓу текстот и содржината на електронското и печатеното издание, за точен, односно правно важен, ќе се смета текстот објавен во електронското издание, соопшти ЈП Службен весник на Република Северна Македонија.

Во согласност со измените, законите и другите прописи се објавуваат во печатеното и во електронското издание на Службениот весник, кое содржи електронски потпис и печат, со што се гарантира неговата идентичност и автентичност со печатеното издание и е објавено на веб-страницата на ЈП Службен весник на Република Северна Македонија.

Законот за изменување и дополнување на Законот за објавување на законите и на другите прописи и акти во Службен весник на Република Северна Македонија е објавен во Службениот весник бр. 21 од 27 јануари 2021.

Watch Great Journey of Teenagers Episode 26

Website https://wcostream.cc: Watch Black Jack Final wcostream Episode 2 watch anime online

Website https://animepahe.cc: Watch Gundam Reconguista in G animepahe Episode 26 anime online

Brynhildr in the Darkness Special (Dub) (https://aniwatch.pro/m/APM5) Episode Full

Question2answer: https://www.question2answer.org/qa/user/kissanimemx

Sites google: https://sites.google.com/view/animefreak-official/home