Македонија

Единствена Македонија: На изборите нема македонски кандидати

Единствена Македонија повика на 5 мај да не се излегува на изборите оти нема македонски кандидати.

„Во изборната кампања видовме дека претседателските кандидати немаат намера да го поништат антимакедонскиот договор со Грција со кој се брише името, идентитетот, историјата и традицијата на македонскиот народ. Со неизлегување на изборите и немањето цензус, изборите ќе бидат неуспешни со што се отвора патот за распишување парламентарни избори на кои може да го осигураме стратешкиот интерес на татковината. Единствената надеж за Македонија е доколку по следните парламентарни избори дојде народна власт, прво, со определба да го поништи договорот за промена на името, и второ, да дојде народна власт за која светот е поширок и не завршува во Брисел. Затоа, на следните парламентарни избори, македонскиот народ и граѓаните на Република Македонија немаат повеќе право на грешка“, велат од партијата.

Ние во Единствена Македонија, додаваат од таму, сме целосно спремни да бидеме предводници на процесот за враќање на Македонија на изворните принципи на Илинден и АСНОМ.

Нови вести

Започна со работа прифатилиште за бездомни и болни кучиња во Тетово

Igor

На Богородица и Табановце за излез се чека од 15 до 30 минути

Igor

Наместо лицемерно да зборува за одговорност, ВМРО-ДПМНЕ да ги повика пратениците кои се обвинети да поднесат оставка

Igor