November 19, 2019 22:37
Македонија

Единствена Македонија: Да излеземе утре во масовна поткрепа на традицијата, бракот и семејството

Единствена Македонија ја подржува поворката „Сведоштво за семејството„ што ќе се одржи утре, сабота, 29 јуни, во организација на граѓанско-верската платформа „Сојуз за живот“ која има за цел поткрепа на традицијата, бракот и семејството.

,,А што може да се очекува од една партија како Единствена Македонија која во основа се бори за традиционализмот и семејните вредности. Преку заедничка семејна прошетка, масовно да ја засведочиме вистината за животодавното разбирање за тоа што е брак, семејство, род, пол, вера, благослов, смисла, сопруг, сопруга, деца, внуци, баба, дедо, радост, живот…
Затоа, утре да бидеме што побројни на собирното место пред црквата Св. Богородица од 11 до 12 часот, од каде во 12 часот ќе се тргне до Соборниот храм Св. Климент Охридски, со цел, што посилно да посведочиме сите заедно што за нас е нормално и прифатливо”, соопшти партијата.

Нови вести

Хрватска го поддржува писмото за Северна Македонија, но нема да го потпише

Filip

Каевски на трибина во Ресен: Наскоро завршува реконструкцијата на спортската сала, следува и изградба на ново игралиште

Filip

Премиерот Заев и министерката за финансии Ангеловска со новинари од повеќе медиуми: Буџетот е ликвиден и реален, израз на крупните политики и храбри одлуки

Filip