June 17, 2019 07:34
Култура

Еден месец Фестивал на чајот и читањето

Организатори се издавачката куќа „Феникс”, Фондацијата „Македонија презент”, Институтот за наука, алтернатива, култура и уметност ИНАКУ и Здружението „Интеракција плус”.

Во рамки на фестивалот ќе бидат промовирани книгите „Детскиот тематски свет на Ацо Караманов”  од Мито Спасевски, „Вработувањето на лицата со посебни потреби во Република Македонија” од Ана Петреска и „Книга за чајот” од Какузо Окакура.

Ќе биде реализирана анкета на тема „Што читаат средношколците”, како и  промотивна работилница по повод изданието „Чекор по чекор до правилен  говор”.

Нови вести

Симона Димковска од Куманово ја доби наградата млад актер на фестивалот „Војдан Чернодрински”

Daniela

Заврши 54. МТФ „Војдан Чернодрински”

Daniela

„Трескавец” се обновува според роковите, но потребно е решавање на неколку клучни зафати

Daniela