December 9, 2022 23:24
Економија

Европските берзи се движат нагоре на почетокот на денешната сесија

Главните индекси на водечките европски берзи пораснаа на почетокот на денешното тргување и покрај многуте неизвесности со кои се соочува глобалната и европската економија.

На лондонската берза индексот FTSE 100 се зголеми за 0,48 отсто на 7.052,51 поен.

Во Франкфурт, DAX порасна за 0,07 отсто на 12.292,21, а париски SAC 40 порасна за 0,48 отсто на 5.817,51.