August 25, 2019 09:29
Свет

Европска пратеничка прогласена за виновна поради малтретирање

Португалската пратеничка во Европскиот парламент, Марија Жоао Родригез, беше прогласена за виновна за психичко малтретирање на нејзиниот помошник и ќе биде казнета, објави на пленарната седница Павел Теличка, потпретседател на ЕП.

„Откако ја прочита писмената изјава и ја слушна нејзината страна од приказната, претседателот на ЕП донесе одлука да ја казни Марија Жоао Родригез за нејзиното однесување кон акредитираниот помошник во парламентот, што се смета за психичко малтретирање”, рече Теличка.

Нови вести

Џонсон нема да и плати на ЕУ 30 милијарди фунти

Daniela

Бразилската армија се распоредува за ганење на пожарите во Амазонија

Daniela

Водени топови за демонстрантите против средбата на Г7

Igor