August 25, 2019 09:46
Свет

Евакуирано училиште во Москва поради бомба од Втората светска војна

Над 200 лица се евакуирани од спортско училиште во западна Москва поради експлозивна направа од Втората светска војна, која била пронајдена на градилиште во близина.

Како што пренесе „ТАСС“, од зградата на училиштето биле евакуирани 190 ученици и 30 наставници.

„Децата се пуштени дома“, изјави соговорник за руската агенција.

Нови вести

Кина ќе одговори на новите американски царини

Daniela

Пожари опустошија милион хектари во Боливија

Daniela

Џонсон нема да и плати на ЕУ 30 милијарди фунти

Daniela