Македонија

Дурловски: Кога слободата е ропство, а среќата тага!

Оперскиот пејач Игор Дурловски е единствениот кој доби ослободителна пресуда во случајот „27“ април откако Судечкиот совет на чело со судијката Добрила Кацарска пресуди дека пеењето на националната химна во Собранието не е тероризам.

По ослободувањето Дурловски на својот Фејсбук профил постираше нумера насловена „Длаборез“

„Кога слободата е ропство, а среќата тага!“ Мелем на душа сте ми, сите што со мисла, збор, присуство бевте со мене во најтешкото.Благодарам на дел од блиските што станаа далечни.Длаборезе проект кој со солзи ја гали татковината, а од срце ви го поклонувам“.

Кога слободата е ропство а среќата тага! Мелем на душа сте ми, сите #вие што со мисла, збор, присуство бевте со мене во најтешкото. Благодарам на дел од блиските што станаа далечни.#Длаборез е проект кој со солзи ја гали татковината, а од срце ви го поклонувам. Немаше да биде ваков без мајсторијата на моите пријатели:Кокан Димушевски – АудиоМартин Павловски-ШминкаЛаско Џуровски-Дизајн на текст

Gepostet von Igor Durlovski am Freitag, 15. März 2019

Нови вести

Боларис: Комитетот за учебниците е на добар пат

Valentina

Отворено реконструираното фудбалско игралиште во СОС Детско село

Daniela

Стоилковски: Од 600- те најавени милиони евра за патишта нема ни Ш!

Valentina