October 23, 2021 01:05
Македонија

Државата ќе подели 1,3 милиони евра на 33 здруженија на граѓани

На денешната седница е донесена и Одлуката за распределба на средствата од Буџетот на Република Северна Македонија за 2021 година наменети за финансирање на програмските активности на здруженија и фондации.

Со оваа одлука се врши распределба на 19.800.000 денари од планираните средства во Буџетот на Република Северна Македонија за 2021 година на 33 здруженија на граѓани за проекти распределени во 7 приоритети, и тоа:

Приоритет 1: Обезбедување забрзан и одржлив економски раст, повисок животен стандард и квалитет на живот на граѓаните, со вкупно доделени 6.600.000 денари;

Приоритет 2: Справување со светската пандемија предизвикана од КОВИД-19, со вкупно доделени 6.000.000 денари;

Приоритет 3: Заштита на животната средина, зелен развој, намалување на аерозагадувањето и влијанието на климатските промени, со вкупно 1.800.000 денари;

Приоритет 4: Владеење на правото, независност на правосудството, доследна и неселективна борба против криминалот и корупцијата со широка и обврзувачка транспарентност со 1.800.000 денари;

Приоритет 5: Квалитетно образование достапно за сите согласно побарувачката на пазарот на трудот со вкупно доделени 2.400.000 денари;

Приоритет 6: Модерна и ефикасна јавна администрација базирана на дигитализација која
обезбедува квалитетни и брзи услуги за граѓаните и деловните субјекти со 600.000 денари; и

Приоритет 7: Успешно водење на пристапните преговори со Европската Унија со 600.000 денари.

AnimeTV Watch anime online, English anime online HD

ANIMEFLIX Watch anime online in high quality with english Subbed & Dubbed

https://twistmoe.net anime online

AnimeFLV Watch english anime Online in HD for FREE

Sitelinks: https://www.sitelinks.info/animeflix.nl/

App roll20: https://app.roll20.net/users/9167461/kissanimemx