October 22, 2021 23:30
Македонија

Драстично намалени водостоите на повеќето реки, Преспанско 11 сантиметри под апсолутниот минимум

Водостоите на повеќето реки во земјава се под просекот за септември, покажуваат денешните хидролошки мерења. Некои се преполовени, а подрастични намалувања бележат Сатеска кај Ботун, Треска кај Македонски Брод, Црн Дрим кај Ложани, Лепенец кај Скопје.

Измерени се извесни покачувања во однос на просекот, на Вардар кај Велес и кај Демир Капија, Струмица кај Сушево.

Охридското и Преспанското Езеро се исто така под просекот, но бележат и дополнително снижување за еден сантиметар во однос на вчерашниот ден. Водостојот на Преспанско Езеро е 11 сантиметри
под апсолутниот минимум. Кај нивото на Дојранското Езеро нема промени.

Website https://animefreak.ws: Watch Black Lagoon: The Second Barrage animefreak Episode 12 watch anime dub

animepahe :: okay-ish anime website

Website https://4anime.biz: Watch Crystal Sky of Yesterday 4anime Episode Full 4anime to go

Watch Shinano Mainichi Shinbun Episode Full

Dribbble: https://dribbble.com/gogoanimelol/about

Bombstat: https://www.bombstat.com/domain/gogoanime.lol