February 3, 2023 15:15
Балкан

Драма во Хрватска, дојави за бомби во владата и судовите

Врховниот суд во Хрватска утринава добил е-пошта со закана дека има бомба во просториите на судот. Веднаш била повикана полиција за увид.

Според хрватските медиуми, во тек е евакуација на зградата во која се наоѓаат сплитските судови, потврдил портпаролот на Сплитскиот Жупаниски суд, Динко Мешин.

Заканувачкиот мејл покрај сите судови го добиле и повеќето државни институции, а прва на листата на информирани за заканувачката бомба била Владата на Хрватска.