December 4, 2021 16:44
Македонија

До 15 часот излезноста на изборите е над 32 отсто

Над 32 отсто од граѓаните излегле да гласаат до 15 часот, покажуваат податоците од Државната изборна комисија (ДИК).

Информациите на веб-страницата на ДИК покажуваат дека на обработени 62,38 отсто од гласачите, до 15 часот гласале околу 364 илјади граѓани или 32,05 отсто.

Следната прес-конференција на Државната изборна комисија е закажана за 15:30 часот. Генералната оценка на ДИК е дека на повеќето гласачки места состојбата е добра. Пратен е е-маил до сите избирачки места, за сите проблеми, во најбрз можен рок да ја известат ДИК.