Македонија

Донирани 1.200 компјутери за шест години преку акцијата на кавадарчанецот Борче Стаменов

Донирани се 1.200 компјутери за шест години преку акцијата на кавадарчанецот Борче Стаменов. Тој денеска изјави за МИА дека новина е тоа што формира здружение со хумана цел, да се обезбеди компјутер или лап топ за сите оние семејства коишто не можат да купат вакви уреди.

– Работам како компјутерџија и идејата за иницијативата се роди сосема случајно, кога сакав да помогнам и донирав компјутер за самохрана мајка со три дечиња. Кога другите слушнаа за тоа, почнаа да ми отстапуваат свои уреди за да ги поправам и средам, па да бидат донирани. Како растеше бројот на оние што имаа потреба од уред, особено во услови на пандемија кога се учи и се работи и од дома, така растеше и бројот на оние кои доставуваа машини кај мене, потсети Стаменов.

Иницијаторот на акцијата „Донирај компјутер“ за која дозна македонската, но и светската јавност и освои бројни награди, информираше дека веќе имаат обезбедено и простории за здружението, досега проектот се спроведуваше во просторија на фирмата „Бидат информатика” во која е вработен. Стаменов додаде дека новина е и тоа што веќе почна со обука на млади практиканти и волонтери, кои се вклучуваат во акцијата, со цел да научат нешто повеќе, но и да помогнат во хуманата мисија.

– На некој начин се чувствувам како татко на сите тие дечиња кои преку оваа иницијатива, имаа можност да го остварат својот сон и конечно и тие, како и другите деца, да ја почувствуваат магијата на еден компјутер или лап топ. Имаме и такви кои ни доставуваат и други подароци, особено сега пред новогодишните празници, кои ги донираме и носиме среќа и насмевки во многу домови. А нема ништо поубаво од насмеани детски лица, истакна Стаменов.

ani watch me. Aniwatch Anime is another website offering audience to watch anime for free and viewers so far are quite impressed with the user-friendly interface

AniWatch Kuro Gal ni Natta kara Shinyuu to shitemita. Episode 1

AniWatch Dragon Ball Super (Dub) Episode 123

AniWatch Death Note (Dub)

AniWatch Mother of the Goddess’ Dormitory Episode 10 - Uncen

anime stream Tokyo Revengers