January 29, 2022 09:08
Македонија

Донација од САСА намеѓународниот ден на лицатa со попреченост

И оваа година, по повод 3.Декември – Меѓународниот ден на лицата со попреченост, САСАпродолжи со својата континуирана поддршка наменета за овој важен сегмент од локалната заедница.

Оваа година, преку својата Фондација за поддршка на одржливиот развој, САСА донираше опрема и материјали за Дневниот центар за лицата со попреченост,чии услуги ги користат 15 лица од општина Македонска Каменица.

Донацијата се состои од кревети, клима-уреди, играчки, хартија и прибори за цртање, принтер и друг канцелариски материјал.

„Со својата поддршка за лицата со попреченостшто ја обезбедува во континуитет, САСА покажува на дело дека целосно ги разбира потребите, вниманието и грижатакоја им е неопходна на овие наши сограѓани, за да можат тие да се почувствуваат дека се вистински интегрирани во заедницата. За ваквата поддршка сите ние кои сме дел од овој систем сме ѝ исклучително благодарни на САСА, која претставува одличен пример и поттик за останатите компании и субјекти во општеството за тоа како треба да се делува“, изјави во оваа прилика Благој Стоименовски, раководителна дневниот центар за лица со попреченост во Македонска Каменица.

Секој човек, без оглед на својот статус и потреби заслужува да биде еднакво среќен и прифатен во општеството, велат во САСА, објаснувајќи го мотивот на компанијата за поддршката што континуирано, секоја година ја обезбедува залицата со попреченост. Ваквата поддршка, наjавуваат одговорните во САСА, ќе продолжи и во иднина.

 

Aniwatch - Free Anime Streaming Online - Aniwatch Official. Aniwatch Anime is another website offering audience to watch anime for free and viewers so far are quite impressed with the user-friendly interface

Attack on Titan Season 3 Part 2 Episode 10

AniWatch Kiss x Sis (TV)

AniWatch That Time I Got Reincarnated as a Slime

Hunter x Hunter (2011)

Rascal Does Not Dream of Bunny Girl Senpai