June 17, 2019 17:08
Живот

Доказ дека генетиката е моќна – баба, мајка и внука сите изгледаат исто!

Доказ дека генетиката е моќна – баба, мајка и внука сите изгледаат исто!

Ова се примери на 11 членови на семејства кои се толку слични па ќе помислите дека се работи за истите луѓе. Ги споредиле фотографиите и останале вчудоневидени.
Понекогаш членовите на семејствата се толку слични па многумина помислуваат дека се работи за истиот човек доколку ги стават фотографиите една покрај друга и ги споредат. Дури три генерации може да бидат исти. Сите овие примери се доказ дека генетиката е моќна и неверојатна работа, но и многу непредвидлива. Всушност, едно дете не наликува на неговите родители, туку на неговиот прадедо!
Татко и ќерка
Три генерации – баба, мајка и внука
Татко и ќерка
Мајка и ќерка
Баба и внука
Татко и син
Мајка и ќерка
Прадедо и правнук
Овие жени ги делат четири генерации
Пра-пра тетка и пра-пра внука
Баба и внука

Нови вести

Татко се расплакал кога го видел одговорот на својот син на еден училиштен тест

24news

Побожен пчелар ставил икона во кошица, кога ја отворил, видел чудо

24news

Чудо во манастирот „Крка“: Плаче икона на свети Архангел Михаил

24news