August 14, 2022 08:14
Македонија

Доделување награди на припадниците на Армијата за успешно справување со пожарите

 Во касарната „Илинден” во Скопје денеска ќе им бидат доделени награди и стимулативни мерки на припадниците на Армијата за успешното справување со пожарите коија зафатија територијата на државава.

На доделувањето на наградите ќе се обрати министерката за одбрана Радмила Шекеринска.

Од Министерството за одбрана информираа дека започнувајќи од 29 јуни 2021 година, повеќе од 2 000 припадници на Армијата заедно со придружна механизација и воздухопловна поддршка беа вклучени во справувањето со пожарите на 13 локации кои оваа година ја зафатија нашата држава.