Македонија

Димитриевски: Отворивме инклузивно игралиште за ученици со попреченост во ООУ „Браќа Миладиновци“

Градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски денеска присуствуваше на отворањето на инклузивно игралиште за ученици со попреченост во ООУ „Браќа Миладиновци“.

„Интензивно работиме на подобрување на условите на лицата со попреченост. Денеска, на Меѓународниот ден на лицата со попреченост го отворивме инклузивното игралиште за ученици со попреченост, инклузирани во редовна настава во ООУ „Браќа Миладиновци“ – Куманово. Работиме на подобрување на образовните можности за децата со попреченост, придонесува за развој на инклузивен несегрегиран потсистем на основното образование, кој е отворен за сите и обезбедува висококвалитетна настава и значајни можности за учење за сите ученици со попреченост, а со тоа и ја зајакнува нивната социјална и образовна вклученост. Овој проект е финансиран од Европската Унија, го реализира Фондација за образовни и културни иницијативи „Чекор по чекор“, во рамките на проектот „Редовно на часови“, со партнерите Здружение за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“ и Здружение за давање услуги на лицата со попреченост „Хандимак“, a со поддршка од Општина Куманово“, рече Димитриевски.

Animeflix - Watch your favorite anime online FREE.. Animeflix - your number one source for FREE anime, subbed and dubbed. Watch your favorite anime online FREE.

english anime ANIMEFLIX Kuro Gal ni Natta kara Shinyuu to shitemita.

free anime Seirei Gensouki: Spirit Chronicles

Black Clover (Dub)

Redo of Healer Episode 7

anime flix My Hero Academia Season 2