October 1, 2022 14:01
Македонија

Димитар Ковачевски денеска официјално ќе ја поднесе кандидатурата за лидер на СДСМ

Заменик-министерот за финансии и член на Извршниот одбор на СДСМ, Димитар Ковачевски соопшти дека денес официјално ќе ја поднесе кандидатурата за лидер на СДСМ.

– Денес официјално ја поднесувам кандидатурата за претседател на СДСМ во седиштето на партијата, по што во 12.30 часот ќе дадам изјава пред главниот влез, информира Ковачевски.