August 13, 2022 17:02
Спорт

Дејан Митровски Урко избран за претседател на ВАКО Балкан

На денешното Собрание на Балканската кикбокс федерација во Краљево, за нов претседател е избран Дејн Митровски Урко.

Македонецот ја доби довербата на сите присутни делегати од кикбокс федерацииите на Балканот.

Собраните во Краљево се одржува во рамките на Балканското првенство на кое учествуваат и 70-ина македонски кикбоксери.