June 17, 2019 20:09
Скопје

Деца од 30 скопски училишта ќе се тркаат со ролерки

ЈУ Детскиот културен центар „Карпош“ со поддршка од Град Скопје, годинава по осми пат ќе организира „Ролер трка 2019 “, наречена „Возиме кон иднината“. Во оваа спортска манифестација ќе учествуваат училиштата од градот и околината.

Целта на оваа рекреативна масовна акција е развивање на спортскиот дух на нашите најмлади, како и создавање навики за спортување.

,,Со мислата во здраво тело, здрав дух, сакаме да ги анимираме нашите најмлади да ги засакаат ролерите и да го развијат духот на масовна дружба. Со унапредувањето на ролер спортот, градот се збогати со уште една масовна манифестација, која има тенденција да прерасне во традиционална и од година во година е се помасовна.Во манифестацијата „Возиме кон иднината“, минатата година учествуваа околу 700 ученици, а годинава очекуваме бројката да биде поголема. Учесници се деца од 30 и повеќе основни училишта од градот и околината.
На „РОЛЕРИЈАДАТА“ ќе бидат доделени по 3 награди за најуспешните учесници во машка и женска категорија”, информираат организаторите.

Манифестацијата ќе се организира на 17 април (среда) во 12 часот. Стартната позиција ќе биде на Бул.„Илинден“, од пред фонтаната на Градскиот парк и се движи до клучката на бул „Илинден“ со ул.„Никола Тесла“ (кај ЈП Паркови и зеленило) и назад до целта.

Нови вести

Компаниите на Индустриска Зона Визбегово организираат протест поради предолгата реконструкција на мостот на Јадранска Магистрала

Igor

Изложба на дела од Владан Ранѓеловиќ отворена во Општина Бутел

Igor

Анкета на „Макфакс“ – Шилегов направил најмалку за градот Скопје

zane