January 24, 2022 21:18
Македонија

Децата повеќе играат со некој член од потесното семејство, отколку со мајката и таткото

Повозрасните членови од потесното семејство, а не мајката и таткото, се оние со кои најчесто си играат децата, покажуваат податоците што Државниот завод за статистика ги објави по повод 20 Ноември -Светскиот ден на детето.

Според објавените податоци, 32 проценти од децата најмногу играат со таткото, 73 проценти со мајката, а 88 проценти играат со друг повозрасен член на потесното семејство.

Најголем процент од децата или 94 проценти играат со индустриски произведени играчки кои се купени од продавница, додека само мал процент (14 проценти) играат со домашно изработени играчки. Високи 60 проценти од децата наместо со играчки, си играат со предмети за играње од домаќинствата.

Шеесет и два проценти од децата имаат две или повеќе играчки, додека 55 проценти имаат три или повеќе детски книги.

https://gogoanime1.be/. GogoAnime.be - The best website to watch anime for free thousands of anime episodes. Watch anime online in English at GoGoAnime. Subbed, Dubbed, No ADs.

gogoanime1 TSUKIMICHI -Moonlit Fantasy-

SK8 the Infinity (Dub) Episode 9

sites to watch anime One Piece (Dub)

english anime Attack on Titan Season 3 Part 2

Tokyo Revengers Episode 20