December 6, 2019 21:44
Македонија

Децата бегалци протестираа пред вандализираниот споменик во „Жена борец“

Денеска во паркот „Жена борец“ во центарот на Скопје се одржа мирен протест пред уништениот споменик на Децата бегалци од Егејскиот дел на Македонија.

Децата бегалци од Егејот се собраа во голем број пред вандализираниот споменик и ја повикаа власта да ги пронајде и да ги санкционира сторители на делото.

Исто така, тие побараа од власта да го реконструира споменикот и да го врати во негов полн сјај, со што власта ќе покаже дека ја почитуваат македонската историја и страдањето на децата бегалци.

Нови вести

Ѓорчев во САД на форум на Интернационалната демократска унија

Filip

Новиот Предлог-закон за легализација на дивоградби во вторник на владина сеедница

Filip

Јанушев: Обвинителството е во директна спрега со власта, личниот адвокатот на Заев му дава насоки на Јовевски

Igor