October 26, 2021 00:59
Култура

Десет држави дел од првото издание на онлајн фестивалот “Театарски европски алтернативи” STURM UND DRANG

Во петок почнува првото издание на онлајн интернационалниот алтернативен фестивал “Тетарски европски алтернативи” STURM UND DRANG. Оваа година фестивалот ќе претстви над 70 артисти во различни уметнички области. Публиката ќе има можност да гледа 11 театарски продукции во интернационална и студентска програма од: Србија, Бугарија, Црна Гора, Романија, Словенија, Словачка, Италија, Франција, Австрија и Англија.

Во програмата НОВ БРАН ќе се претстават 12 македонски уметници во 4 категории: поезија, музика, дизај на постер и фотографија. Исто така ќе се претстават млади автори со нивните нови драмски дела на настанот “Скопските шепоти, крици и драматизирања” во продукција на Македонски центар ИТИ.

Во рамките на студентската програма ќе ја погледнеме “Универзитетската конференција” на која ќе учествуваат 7 универзитетски професори од седум различни држави. Додека на последниот ден од фестивалот ќе го погледнеме настанот “Едноминутна актерска игра” на 9 студенти по актерска игра од различни држави и краткиот видео префромансот на актерот Петар Милошевски кој е создаден за време на полицискиот час.

За време на фестивалот ќе бидат одржани 2 онлајн работилници и еден мастер клас за актери и режисери.

Фестивалот ќе трае од 17.09 до 23.09.

Тука можете да го погледнете календарот на одржување на сите настани

https://www.theatereuropeanalternatives.com/mk/calendar/

Затворањето на фестивалот ќе биде во МКЦ со изложба на програмата НОВ БРАН и доделување на наградите.

Целосната програма, почнувајќи од утре, можете да ја следите на следниот линк.

https://fb.me/e/UmmuY9va

 

 

AnimeKisa: The New Prince of Tennis: Hyoutei vs. Rikkai - Game of Future (Dub) anime episode 2 online free at https://animekisa.in watch anime dub

Watch KADO: The Right Answer - Ninovo Episode Full

Website https://animedao.nl: Watch A Smart Experiment animedao Episode Full animedao haikyuu to the top

Shin Seiki Den Mars Episode 13

Linktr: https://linktr.ee/animeflixnl

Synthedit: http://www.synthedit.com/qa/user/animefreakws