September 20, 2021 01:29
Скопје

Денот на Општина Илинден одбележан со традиционална крводарителска акција

По повод одбележувањето на националниот празник на македонскиот народ и Денот на Општина Илинден „Илинден 2-ри Август“, во Домот на култура „Илинден”се одржа традиционалната крводарителска акција.

Драгоцената течност што живот значи ја даруваа голем број  крводарители, а жителите на Општина Илинден уште еднаш ја покажаа хуманоста и солидарноста на дело преку дарувањето на крв да спасат нечиј живот.

Секоја дадена капка од оваа драгоцена течност некому многу значи. Крвта е незаменлив лек, секојдневно потребна за да се продолжат многу животи. Потврда за успешноста на крводарителската акција е и податокот што таа се одржува во период на спроведување на вакцинација за заштита од Ковид 19,  и во летниот период кога поголемиот дел од граѓаните користат годишни одмори.

 

 

Website https://kissanime.mx: Watch Piano: The Melody of a Young Girl's Heart (Dub) kissanime Episode 10 kissanime boku no hero

animepahe :: okay-ish anime website

Website https://animeheaven.pro: Watch Captain Harlock and the Queen of a Thousand Years (Dub) animeheaven Episode 65 anime heaven au

ANIMEFLIX: Hayate the Combat Butler!! (Dub) anime episode 25 online free at https://animeflix.nl watch anime dub

Forums iis: https://forums.iis.net/members/animeflixnl.aspx

Sandiegoreader: https://www.sandiegoreader.com/users/animeflixnl/