January 16, 2022 20:49
Економија

Денови на финансиската писменост: Народната банка упати јавен повик до сите заинтересирани граѓани

Како еден од организаторите и учесник на Деновите на финансиската писменост коишто ќе се одржат следната неделаНародната банка упати јавен повик до сите заинтересирани граѓани за присуство на едукативни презентации преку видеоконференциска врска на следниве теми:

–       Монетарната политика на Народната банка  – 1 декември, во 14 часот;

–       Информации потребни при избор на кредит – 2 декември, во 10 часот;

–       Платниот систем и платежните услуги – 2 декември, во 14 часот и

–       Банкарската супервизија – 3 декември, во 14 часот.

Презентациите ќе се одржуваат преку интернет, на платформата „Вебекс”. Ќе бидат наменети за заинтересирани граѓани со основно и со понапредно ниво на знаења, односно ќе ги опфатат како основните, така и подеталните аспекти од наведените области. По секоја презентација е предвидена можност за прашања од граѓаните и дискусија со стручните лица од Народната банка.

Заради организирање на презентациите во зависност од искажаниот интерес, сите заинтересирани граѓани треба да го најават своето присуство преку порака:

– на е-адресата: [email protected] или

– на официјалните страници на Народната банка на социјалните мрежи „Фејсбук”, „Твитер” и „Инстаграм”.

Притоа, секој заинтересиран граѓанин треба да наведе за која презентација/тема најавува присуство.

Рокот за пријавување е најдоцна еден ден пред одржувањето на предавањето.

watch anime dub. GogoAnime.be - The best website to watch anime for free thousands of anime episodes. Watch anime online in English at GoGoAnime. Subbed, Dubbed, No ADs.

Pokémon Journeys: The Series

Attack on Titan Season 2 (Dub)

gogoanime in GoGoAnime The Misfit of Demon King Academy: History’s Strongest Demon King Reincarnates and Goes to School with His Descendants

anime gogo Hunter x Hunter (2011) (Dub)

Death Note