November 27, 2021 04:27
Македонија

Весковски го демантира ВМРО и бара извинување

Смешни и трагикомични се денешните клевети изнесени од страна на портпаролот на ВМРО ДПМНЕ Димитар Арсовски, дадени пред почеток на престојната изборна кампања за локалните избори.

Јас, како генерален директор на ЈП Водовод и канализација Скопје, категорично тврдам дека целата постапка за реконструкција на водоводната и канализациона мрежа на улица Варшавска е спроведена согласно законските прописи, градежните стандарди и нормативи. Врз основа на усвоена инвестициона програма и годишен план за работа, спроведена е постапка за јавна набавка, по што е склучена рамковна спогодба за реконструкција на водоводната и канализациона мрежа. По добиеното одобрение  за реконструкција во месец јули 2020 година од Општина Карпош, е спроведена постапка за јавна набавка за склучување на посебен договор преку јавно негативно аукциско наддавање, при што наведената фирма е избрана за најповолен понудувач. Во спроведенета постапка останатите четири учесници немаат вложено жалба за изборот на најповолниот понудувач.

По склучениот посебен договор, фирмата е воведена во работа и започнала со извршување на градежните активности, што може да се утврди од градежните дневници и книги, кои се потврдени и одобрени од страна на овластен градежен надзорен орган. Градежни активности од посочената фирма не се започнати без претходно слкучен посебен договор.

За манипулацијата со јавноста да биде уште пофантастична,  на посочената фирма, ЈП Водовод и канализација Скопје ги нема во целост исплатено времените градежни ситуации за реконструкцијата.

Во недостаток на идеи и проекти од страна на ВМРО ДПМНЕ, кои улицата Варшавска ја оставија со еден куп новоизградени бетонски чудоивишта, опозициската партија се обидува со лаги, клевети и манипулации да фрлат дамка врз решението на ЈП Водовод и канализација Скопје, со кое граѓаните на овој дел од Општина Карпош добија трајно решение за водоводната и канализационата мрежа.

ЈП Водовод и канализација Скопје како најтранспарентно јавно претпријатие во државата според сите индекси на демократија, целокупната документација, градежните дневници и градежните книги ги става на увид на сите надлежни органи.

За искажаните клевети и невистини, од страна на Димитар Димса Арсовски, потпарол на ВМРО ДПМНЕ упатуваме јавно барање за извинување и повлекување на изнесените лаги и невистини, а во спротивно ќе поведеме соодветна судска постапка за утврдување на граѓанска одговорност за изречените лаги и клевети.

Watch Youkai Watch Movie 3: Soratobu Kujira to Double Sekai no Daibouken da Nyan! Episode Full

AnimeHeaven Watch anime online, English anime online HD

GoGoAnime: Digimon Adventure tri. Coexistence (Dub) anime episode Full online free at https://gogoanime.be gogoanime tower of god

AnimeFreak Watch anime online in high quality with english Subbed & Dubbed

Roundme: https://roundme.com/@kissanimemx/about

Webtoolhub: https://www.webtoolhub.com/profile.aspx?user=42267145