January 30, 2023 03:31
Економија

Девизните резерви во октомври 3,75 милијарди евра

Девизните резрви на крајот на октомври годинава изнесувале 3.752,6 милиони евра, соопшти Народна банка.

Најголем дел од девизните резерви се пласирани во хартии од вредност (64,9%), по што следуваат валутите и депозитите (25,3%) и монетарното злато (9,7%).

Во септември девизните резерви изесуваа 3.753,8 милиони евра.