Македонија

Движење БЕСА: Ние сме за иземање на техничката влада, и што поскоро предвремени избори

Владата на Република Северна Македонија и сегашното мнозинство секојдневно докажуваат дека немаат капацитет да ги водат државните институции. Секое пролонгирање на оваа нестабилна состојба може да има големи последици и политички но и за економијата на земјата, се вели во соопштението од Движење БЕСА.

Иницијативата за промена на законот за влада, односно бришење на деловите од законот за техничката влада како чекор пред парламентарните избори е многу битно и секако ќе ја има поддршката на пратениците од Движењето БЕСА.

Од БЕСА го потврдуваат нивниот став дека на државата и се потребни стабилни институции, политичка стабилност и конкретни чекори за економско закрепнување.

За да се обезбеди тоа, повеќе од неопходно е земјата да оди на предвремени избори, затоа укинувањето на процедурите за техничка влада е чекор за забрзување на излезот на земјата од кризата што ја зафати и преку одржување на предвремени избори што е можно поскоро како единствено решение кое ќе донесе политички промени и ново мнозинство, стабилно и со јасна визија за иднината на државата, што оваа власт и мнозинството СДСМ-ДУИ немаат капацитет да го обезбедат, се вели во соопштението.

https://animedao1.com/. AnimeDao provides you a free anime streaming platform with little to no Ads for better viewing experience.

AnimeDao Record of Ragnarok Episode 4

Hunter x Hunter (2011) (Dub) Episode 140

watch anime free AnimeDao Attack on Titan

sites to watch anime SK8 the Infinity (Dub)

AnimeDao Redo of Healer Episode 5