September 18, 2019 16:25
Балкан

Две понуди за обнова на бродот на Тито „Галеб”

На повторениот тендер за обнова на бродот „Галеб”, од периодот на доживотниот претседател на СФРЈ Јосип Броз Тито, стасале две понуди – од бродоградилиштата Виктор Ленац и Далмонт од Краљевица.

Бродоградилиштето Виктор Ленац, кој беше понудувач и на првиот тендер, овопат ја намали цената на својата понуда, и сега изнесува 60 милиони куни, додека понудата од Далмонт е 45 милиони куни плус ДДВ. (1 куна = 0,15 евра)

Целокупната процедура на избор и жалбен рок траат 120 денови.

Нови вести

Високата температура, ниската влажност и силниот ветер причини за брзото ширење на ланскиот катастрофален пожар во Грција

Igor

Предметот за случајот Новартис доставен во грчкиот Парламент

Valentina

Албанските деца учат дека Косово е Србија (Видео)

zane