August 22, 2019 09:31
Живот

Двегодишно дете од Србија стана зависник откако 7 часа на ден гледало „Пепа прасе“

Двегодишно дете од Србија стана зависник откако 7 часа на ден гледало „Пепа прасе“

Дете на 2,5-годишна возраст заврши на одвикнување од „Пепа прасе“, откако со денови поминувало по околу 7 часа гледајќи го цртаниот филм, по што почнало бизарно да се однесува.

Ова е прв ваков случај на зависност, вели српскиот психолог Влајко Пановиќ за српски „Блиц“.

Родителите го доведоа детето поради несекојдневно бизарно однесување. Детего ги мирисало стапалата на гостите, се пикало под маса, гровтало како прасе, раскажал психологот.

Тој им препорачал да го извадат детето надвор, помеѓу други деца, различни содржини за забава и игра.

Промената следела по само неколку денови. Детето станало среќно, престанало да го бара цртаниот филм и да ги имитира ликовите.

Нови вести

На 61 година изгледа како девојка – времето како да запрело за неа

24news

Лима гола во кревет со ружи кои ѝ ги испратил милијардер, а сите се прашуваат дали има гаќички

24news

Куче починало 15 минути по неговиот сопственик кој боледувал од рак

Filip