Скопје

Да престане палењето на контејнерите на скопските улици

Вкупно 40 контејнери наменети за собирање на комуналниот отпад во текот на изминатите два месеца беа опожарени и целосно уништени.

Покрај финансиската штета што му е нанесена на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје, овие инциденти доведуваат до големи проблеми при одлагањето и собирањето на комуналниот отпад во градот.

Апелираме да престане уништувањето на опремата на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје, за нашите екипи да можат навремено да ги извршуваат своите работни обврски, согласно Оперативната програма за работа.

Сите случаи на опожарување на контејнерите се пријавени до надлежните органи и ќе бидат преземени соодветни мерки за да се пронајдат и санкционираат сторителите.

 

 

Нови вести

Пријавени се две фирми кои фрлале шут во Бардовци

Valentina

Шестиот скопски цветен фестивал го збогатија  деца од Кисела Вода

Valentina

Општина Аеродром: Асфалтирани улици во Горно Лисиче и Мичурин

Daniela