November 23, 2020 17:11
Спорт

Давидовски немаше среќа на Монца, неколку свиоци пред целта возилото застана поради дефект

Виктор Давидовски беше пред уште една трка со освоени бодови во Топ-10 на Монца во трка од TCR Europe, но на неколку свиоци пред целта автомобилот застана поради дефект и нашиот вoзач остана без пласман. Во моментот на дефект на автомобилот Давидовски беше на 10 место и реално требаше да освои бодови.

Трката ја почна од 16 место и веќе после четири извозени кругови Давидовски стигна до 10 место со неколку успешни престигнувања на оние пред него. Таму имаше конфорно возење и ја одржуваше разликата во однос на оние зад него, се до последниот круг.

Виктор Давидовски беше пред уште една трка со освоени бодови во Топ-10 на Монца во трка од TCR Europe, но на неколку свиоци пред целта автомобилот застана поради дефект и нашиот вoзач остана без пласман. Во моментот на дефект на автомобилот Давидовски беше на 10 место и реално требаше да освои бодови.

Трката ја почна од 16 место и веќе после четири извозени кругови Давидовски стигна до 10 место со неколку успешни престигнувања на оние пред него. Таму имаше конфорно возење и ја одржуваше разликата во однос на оние зад него, се до последниот круг.

Преземено од 24ауто