December 12, 2019 19:42
Балкан

Грција и Србија постигнаа договор за признавање на возачките дозволи и осигурувањето

Грчките парламентарни oдбори ратификуваа два договори меѓу Грција и Србија во врска со реципрочно признавање на осигурувањето и возачките дозволи.

Двете страни истакнаа дека договорите ги поттикнуваат и продлабочуваат одличните историски односи меѓу двете земји, пренесе агенцијата „АНА“.

Првиот договор овозможува признавање на платеното осигурување во која било од двете земји, спречувајќи двојно плаќање на осигурувањето.

Вториот дозволува признавање на возачките дозволи на другата земја.

Нови вести

Истражување на јавното мислење: Нова демократија со 12,3 отсто пред СИРИЗА

zane

Во Валона блокирани 2,1 тони пилешко месо од Полска поради салмонела

zane

Косовските институции во 2018 година потрошиле приближно 15 милиони евра на службени патувања

zane