February 23, 2019 08:29
Македонија

Груевски задоцни на „шамарите во Центар“, Фетаи веднаш побара да биде приведен

Груевски задоцни на „шамарите во Центар“, Фетаи веднаш побара да биде приведен

Обвинителката Фатиме Фетаи побара обвинетиот експремиер Никола Груевски присилно да биде приведен откако не се појави на време денешното рочиште за случајот ,,шамарите во Центар”. Само 5 минути по барањето на Фетаи, Груевски подзадишан се појави во судницата.

Обвинителката Фетаи исто така побара да биде раздвоена постапката за обвинетиот Митко Пецев кој денеска по втор пат не се појави на ова рочиште. Неговите адвокати доставија потврда од доктор специјалист за скршеница на десеттиот пршлен по што му е укажано да мирува, а домот да го напушти само доколку е тоа неопходно.

,,Минатиот пат беше болест, сега скршеница на некој си пршлен, ова не е дозволиво, наредниот пат може ќе каже дека забременил, барам да се издвои постапката за обвинетиот Пецев”, рече Фетаи.Поради отсуство на обвинетиот, одбраната побара одложување на денешното рочиште.

Судот одлучи да ја раздвои постапката за обвинетиот Митко Пецев и да се одржи денешната главна расправа.

Related posts

Граѓаните кои имаат било какви сознанија за ова лице да пријават во МВР

24news

Состанок на Работниот комитет за евроинтеграции – мобилизација на сите: од министри до службеници

Filip

МЕД ја поздравува одлуката на Владата за поддршка на иницијативата за прогласување на Јабланица за национален парк

Ivona