April 2, 2020 18:00
Македонија

Граѓаните се смирени и не подлегнуваат на очајните обиди на ВМРО-ДПМНЕ да шири неоснована паника за вирусот

Сите институции на државата се ставени во функција за справување со Ковид – 19 вирусот. Министерството за здравство и Институтот за јавно здравје се во постојана мобилизираност и со посветеност ги следат информациите и потенцијалните опасности од вирусот.

Ситуацијата е под контрола, институциите се подготвени за брза реакција и ги преземат сите неопходни мерки согласно меѓународните протоколи.

Најдобрата помош што може да ја даде ВМРО-ДПМНЕ е да престане да шири и предизвикува неоснован страв и паника меѓу граѓаните.

Партијата на Христијан Мицкоски никогаш не знаела како да се справува со кризни ситуации, а сега кога целиот човечки и институционален капацитет е ставен во функција на заштита на здравјето на граѓаните, ВМРО-ДПМНЕ во очај и безидејност пласира лажни информации преку кои се обидува да создаде неоснована паника меѓу граѓаните.

.Ако ВМРО-ДПМНЕ сака да покаже конструктивност и вистинска грижа за здравјето на нашите граѓани, , тогаш нека престане да измислува лаги со кои ги вознемирува граѓаните.

Граѓаните да не подлегнуваат на очајните обиди на ВМРО-ДПМНЕ да шири неоснована паника за вирусот и да ги почитуваат препораките на Министерството за здравство, да се однесуваат одговорно и да не шират дефетизам и паника.