September 23, 2019 11:38
Економија

Грантови од ФИТР за 34 основни и средни училишта

Во Владата денеска ќе бидат потпишани договори со 34 основни и средни училишта кои добија грантови во висина од шест милиони денари преку Фондот за иновации и технолошки развој.

На потпишувањето на договорите најавено е обраќање на премиерот Зоран Заев и на директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски.

Нови вести

НБ: Поволни движења во економијата и во третиот квартал

Valentina

Винарија Камник прослави 15 години постоење

Igor

Димковски: Со конкретни мерки, промоција и поддршка на извозот го развиваме органското производство

Igor