January 17, 2019 12:33
Скопје

Град Скопје и ЈП Улици и патишта интензивно го расчистуваат снегот

Град Скопје и ЈП Улици и патишта интензивно го расчистуваат снегот

Екипите на ЈП Улици и патишта на Град Скопје вечерва работат на терен на расчистување на снегот од коловозите и тротоарите на градските улици и булевари.

Потсетуваме дека во надлежност на Град Скопје се булеварите и одредени градски улици, а преостанатите улици се во надлежност на општините и тие се задолжени за нивно чистење и одржување.

Апелираме до граѓаните, куќните совети и сопствениците на деловните објекти да се придржуваат до законската обврска за чистење на снегот од приодите до нивните објекти.

Related posts

Денеска последна критична маса за 2018- „На точак“ од јануари со нови борби за велосипедистите

Igor

Општина Кисела Вода: Најдено е решение на проблемот со Центарот за зависници

Igor

Општина Чаир го одбележува роденденот

24news