October 22, 2021 09:42
Македонија

Градоначалникот од ВМРО-ДПМНЕ  не знае што потпишал во декември 2019 година, новата градинка во Сопиште ја гради МТСП и за таа цел вложуваме 20,5 милиони денари

Министерството за труд и социјална политика целосно ги демантира тврдењата на градоначалникот на Општина Сопиште, Стефче Трпковски дека новата градинка, клон на ЈОУГД „Виножито“ е финансирана од ИПА Фондовите.
За жал градоначалникот Трпковски или не ги знае проектите во сопствената Општина или намерно и бескрупулозно ги лаже и манипулира граѓаните.
Изградбата и опремувањето  на детската градинка во Општина Сопиште се целосно финансирани од Министерството за труд и социјална политика. За таа намена Министерството од својот буџет одвои 20.545.000 денари.
Во декември 2019 година и самиот Трпковски, во името на Општина Сопиште, потпишал Договор за соработка со Министерството за труд и социјална политика.
Во интерес на вистината, но и со цел да го потсетиме градоначалникот Трпковски,  во прилог го доставуваме Договорот за соработка меѓу МТСП и Општина Сопиште за изградба на градинката, на која министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска направи увид во градежните работи.
Ниту Трпковски, ниту лажните соопштенија на ВМРО-ДПМНЕ не можат да го покријат фактот дека Владата предводена од СДСМ интензивно вложува во изградбата на детски градинки во целата држава. Само за изминативе 11 месеци отворивме 14 нови градинки, а до крајот на годината планираме отворање на уште 11 нови градинки.

Animepahe: Hidamari Sketch x 365 Specials anime episode 3 online free at https://animepahe.cc anime pahe

Stop!! Hibari-kun! Episode 35

Watch This Boy Can Fight Aliens Episode Full

Website https://aniwatch.pro: Watch Dusk Maiden of Amnesia aniwatch Episode 12 watch anime free

Drive google: https://drive.google.com/file/d/1vLeW50p_4apsyQb5-FiZB8jcR8s0cgDB/

Sketchfab: https://sketchfab.com/gogoanimelol