April 19, 2019 16:52
Скопје

Градоначалникот на Кисела Вода на увид како се чистеше „Пелагонија“

Денес градоначалникот на Општина Кисела Вода Филип Темелковски заедно со градоначалникот на Скопје Петре Шилегов, директорот на ЈП „Комунална хигиена” и директорот на студентскиот дом „Пелагонија” извршија увид во активностите за чистење на неговиот двор.

Темелковски информираше дека Општина Кисела Вода два пати во годината спроведува акции за собирање на кабаст отпад. Градоначалникот најави дека во периодот што следува на територијата на локалната самоуправа ќе се оплеменат два нови паркови со цел за позелена и почиста Кисела Вода. Градоначалникот се заблагодари до сите вклучени во оваа акција и воедно апелираше до сите граѓани заеднички да ја зачуваме животната средина.

За успешно спроведување на оваа акција од страна на Општина Кисела Вода и „Комунална Хигиена” беа вклучени повеќе работници и механизација.

Имено, овие активности  беа спроведени по бројните реакции на социјалните мрежи за мини депонијата во дворот на студентскиот дом која беше создадена од несовесни студенти кои престојуваат во истиот.

Покрај ова сезонските работници на Општина Кисела Вода денеска извршија целосно расчистување на сметот долж бул. Србија од Усје до Пинтија.  Во оваа акција беа собрани 80 вреќи смет.

Нови вести

На Денот на планетата Земја во скопската зоолошка час за значењето на дивиот свет

Igor

Исчистете го оџакот на својот дом, искористете ги субвенциите од Град Скопје

Igor

Евроамбасадорот Жбогар во посета на Општина Аеродром

Valentina