June 14, 2021 07:09
Економија

Градежните фирми лани потрошиле за 3,6 проценти повеќе материјали и енергија

Деловните субјекти што се занимаваат со градежна дејност во 2020 година потрошиле градежни материјали и енергија во вредност од 9.975.478.000 денари, што е за 3,6 проценти повеќе во однос на претходната година, објави денеска Државниот завод за статистика.

Во вкупната вредност на потрошените градежни материјали и енергија, најголемо учество има групата Материјали за врзување со 3 792 562 000 денари (38 проценти), потоа следат групите Потрошено гориво со 1 244 325 000 денари (12,5  проценти), Материјали за армирање и прицврстување со 1 238 551 000 денари (12.4  проценти) итн.

KissAnime Watch anime online, English anime online HD. Hakumei to Mikochi: Neji to Bed to Irori to Bakuchi Episode Full

https://wcostream.cc watch anime dub. Hero Tales (Dub) (https://wcostream.cc/m/bLn5) Episode 26

https://4anime.biz one piece 4anime. Bonobono (https://4anime.biz/m/VEXd) Episode 39

KissAnime Reverbnation: https://www.reverbnation.com/kissanimemx