July 23, 2019 14:51
Скопје

Горно Лисиче подготвено за Петровден

Црквата „Свети Петар и Павле“ во Горно Лисиче е подготвена за утрешното празнување на верскиот празник Петровден.

Овој ден традиционално се прославува во Горно Лисиче. Локалното население учествува во одбележувањето на овој голем празник, а во домовите се очекуваат многу гости.

Општина Аеродром помогна во подготовките за Петровден и испрати дел од своите комунални служби да ја искосат тревата во црквата и да ја исчистат околината.

Инаку, од оваа црква за две недели ќе тргнат и коњаниците што ќе учествуваат на познатиот Илинденски марш.

Нови вести

Шилегов: Во иднина ниту едно дрво нема да биде заробеено

Valentina

Жителите на Дебар Маало се жалеле на бучавата, „Самерленд“ ќе завршува еден час порано

Valentina

Започна реконструкцијата на булеварот Кочо Рацин

Valentina