September 23, 2019 18:20
Свет

Голем дефект на Јаху во Европа, отстранет по седум часа

Американскиот гигант, интернет пребарувачот Јаху (Yahoo) денеска имаше голем дефект кој траеше седум часа и претежно ги зафати корисниците во Велика Британија, северна и западна Европа, како и делови во Индија и САД.

Телеком операторите во Велика Британија, како што се БТ, Скај (Sky)  и Ток Ток (TalkTalk), кои корисат Јаху, имаа проблеми со електронската пошта на своите корисници.

Дефектот се случи утрово, а отстранет е околу 14 часот и 30 минути.

Нови вести

Во Малта е постигнат привремен договор за распределување на мигрантите

Igor

Индија тврди дека Пакистан ги активирал камповите за екстремисти

Igor

Њујорк во знакот на заштитата на климата, самитот на ОН и демонстрациите

zane