December 6, 2022 02:25
Економија

Главните индекси на водечките берзи во Европа пораснаа

Главните индекси на водечките берзи во Европа пораснаа внимателно на почетокот на денешната сесија по остриот пад на вчерашното тргување.

Индексот SAS 40 во Париз додаде 0,6 отсто на 6761,2 поени додека франкфуртски Дакс порасна за 0,77 отсто на 15.216,54 поени.

Индексот FTSE 100 на лондонската берза се зголеми за 1,04 отсто на 7.132,65 поени.