January 24, 2022 14:03
Македонија

Германија пак ја стави Македонија на „црвената ковид-листа

Почнувајќи од 16.01.2022 година (00:00 ч.), Северна Македонија  е класифицирана како област со висок ризик на инфекција со Ковид-19, соопшти денеска Институтот Роберт Кох од Берлин.

Затоа, сите патници мора да се регистрираат на порталот за влез на Сојузна Република Германија и да ја носат со себе потврдата заради контрола од страна на превозникот или сојузната полиција. Освен тоа, сите патници се должни да заминат директно во предвиденото сместување, веднаш по влегувањето во земјата, карантинот трае 10 дена.

Тој може да се прекине со поднесување доказ за вакцинација или оздравување или пак со приложување негативен тест (за антигени или ПЦР-тест) најрано пет дена по влегувањето во земјата (резултатот може да се испрати преку порталот за влез). За лица под 12 -годишна возраст, карантинот завршува автоматски, со завршување на 5 -от ден по влегувањето.
Притоа, Германија ги признава само вакцините и лиценцираните производи одобрени од Европската Агенција за лекови (ЕМА).

stream anime online. AnimeHeaven is the best animes online website, where you can watch anime online completely free. No download, no surveys and only instant premium streaming of animes.

anime online Attack on Titan Final Season

free anime Higehiro: After Being Rejected, I Shaved and Took in a High School Runaway

AnimeHeaven WONDER EGG PRIORITY Episode 10

WONDER EGG PRIORITY

Attack on Titan Episode 25