Скопје

Герасимовски: Ќе иницирам средби со граѓаните пред секоја нова реконструкција во општината

Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, вчера вечер заедно со претставници од општинската администрација, одржа маалска средба со дел од граѓаните од улицата „Мирослав Крлежа“ во Дебар Маало. Герасимовски ги ислуша сите сугестии на жителите и одговори на сите поставени прашања, кои во најголем дел се однесуваа на паркинг местата и реконструкцијата на улицата. За подобар увид во работата и предвиденото идејно решение, Герасимовски ги покани граѓаните на увид на нацрт проектот за реконструкција на улицата „Миросав Крлежа“ во неговиот кабинет, во четврток во 18.30 часот.

„За улицата „Мирослав Крлежа“ веќе има изработен идеен проект, кој сакам лично да го погледнат граѓаните. Мојата намера е пред секоја реконструкција да се сретнувам со жителите, со цел да ги прецизираме проектите според нивните најголеми приоритети. Само преку заедничка комуникација ќе добиеме квалитетни проекти кои ќе ги задоволат потребите на жителите“, изјави Герасимовски на маалската средба.

Тој напомена дека дел од проблемите и потребите на граѓаните веќе ги знае од претходните средби со граѓаните, но на овие сака заеднички да ги решат евентуалните проблеми пред самата реализација на проектите.

Герасимовски рече дека улицата ќе стане пешачка зона и дека иако таа сега е во надлежност на градот по реконструкцијата повторно ќе припаѓа под Општина Центар, со што граѓаните ќе имаат поголеми привилегии за паркирање.

https://animeheaven1.com/. AnimeHeaven is the best animes online website, where you can watch anime online completely free. No download, no surveys and only instant premium streaming of animes.

AnimeHeaven The World's Finest Assassin Gets Reincarnated in Another World as an Aristocrat

High School DxD

AnimeHeaven My Hero Academia

AnimeHeaven Pokémon Journeys: The Series

free anime Death Note (Dub)