October 23, 2021 01:13
Македонија Скопје

Герасимовски:Нов паркинг,реконструкција на дотраени тротоари и инфраструктурни решенијаво Буњаковец

Трајно оградување на тревниците кои се користат за паркирање, обновување на системите за наводнување, дополнување на зелените површини и нивно одржување се дел од проектите за кои вчеравечер кандидатот за градоначалник од СДСМ Горан Герасимовски ги претстави пред граѓаните во Буњаковец. Герасимовски најави и инфраструктурни решенија кои Буњаковец ќе ја направат поорганизирана и позелена населба.

„ Во Буњаковец предвидуваме инфраструктурни решенија за намалување на сообраќајниот метеж со фокус на велосипедските патеки. Имаме готов проекти за надземен и подземен паркинг за 200 возила на веќе постоечкиот во „Буњаковец“. Во населбата исто така ќе ги зголемиме зелените површини, на ул. Орце Николов сега засадивме 12 јавори на местото на исечените ќе направиме и регистар на стари и исушени дрва и за секое исечено ќе засадиме две нови. Ќе ги дополниме и правилницитезапоттикнување “зеленирешенија” воурбанотопланирање и производствонаелектрична и топлинскаенергија.Ќе поставиме енергетскиефикасноуличноосветлувањенајавнитеповршинивклучителнои во дворовитенаучилиштата и градинките. “, изјави Герасимовски.

Дополнително Герасимовски најави надградување на програмата за обнова на фасадите на зградите, како и реконструкција на сите дотраени тротоари. Целосна реконструкција ќе има ул. Ленинова, соновивелосипедскипатекиодеднатастрананаулицата. Ќесереконструираат и улицитеРајкоЖинзифов и ПетарПопАрсов и делодНиколаТримпаре и реконструкцијанапаркингбр 2, 4, 6 и 9 како иреконструкцијанаул. Дебарца, сорезидентенпаркинг, како и реконструкцијанаХристоСмирненски.

За потребите на повозрасните граѓани Герасимовски најави надградување на услугата „Негазастарилицаводомашниуслови“, закојавоконтинуитетсезголемувабројотназаинтересирани. Какоопштинакојапрвавоведеваковпроект, воследниотпериодќеследипроширување на услугата сомедицинска и административнапомош.

 

Website https://animeheaven.pro: Watch Action Heroine Cheer Fruits animeheaven Episode 12 animeheaven attack on titan

Watch anime online for free at KissAnime kissanime legend of korra

H2 (https://aniwatch.pro/m/l8l5) Episode 41

Website https://animedao.nl: Watch Dr. Slump and Arale-chan: Hoyoyo! The Treasure of Nanaba Castle animedao Episode Full boku no hero academia animedao

AnimeFLV: Little Busters! ~Refrain~ (Dub) anime episode 13 online free at https://animeflv.uk anime stream