January 15, 2021 19:28
Македонија

Гази Баба го презема приматот од Аеродром, има најголем број на заболени од Ковид

Во Скопје, во моментов има речиси 10.000 заболени од Ковид – 19. Со најновите податоци, во главниот град денеска се регистрирани 627 новозаболени, со што бројот на активни случаи се искачи на 9.059.

Гази Баба по подолго време, го презеде приматот од Општина Аеродром, како скопска општина со најмногу заболнеи во моментот.

Имано, од активните случаи во Скопје најмногу се во Општина Гази Баба 1.323, по што следат Аеродром со 1.318, Карпош со 1.160, Кисела Вода со 1.109, Центар со 1.105.
Во Ѓорче Петров има 742 активни случаи, во Чаир 565, Бутел 477, Илинден 226, Шуто Оризари 153, Сарај 129, Чучер Сандево 101, Сопиште 61, Зелениково 60, Студеничани 41.